Am sosit aseară târziu cu trenul în Gara Bacău și mi-a fost frică! Am coborât la linia 3 și am rămas pe loc câteva clipe neștiind încotro să apuc. Să traversez șinele de cale ferată și să sar gardul despărțitor sau să cobor prin pasajul subteran, ca să ajung pe peron!?! Am realizat că în ambele cazuri era vorba de frică.

Dacă nu era să am bagaje, cu siguranță aș fi ales prima variantă, însă, geanta care o aveam cu mine mă împiedica să fac saltul peste gard. Așa că am pornit cu frică spre pasaj. Pe când coboram scările, mirosul iute de urină m-a făcut să bat în retragere. Mi-am ținut respirația preț de câteva secunde, până am ajuns în pasajul central. Nu știam ce mă așteaptă jos, așa că am tras repede o gură de aer infect. Urmele nevoilor fiziologice sunt vizibile peste tot.

E drept că pasajul pietonal este luminat, însă, pustietatea îți dă fiori pe șira spinării. Am mărit pasul și când să urc scările spre ieșire, am dat într-o baltă de urină. Miroase îngrozitor acolo!!! Nu știu de ce nu dezinfectează CFR-ul pasajul respectiv! Prefer să miroasă a clor (care nu e deloc plăcut) decât a pișat.

Minutele petrecute în pasajul subteran mi s-au părut extrem de lungi, iar frica mi-a amplificat starea de disconfort pe care mi-a dat-o mizeria din jurul meu. Oare chiar nu se poate face nimic cu acest pasaj infect? Călătorii și așa puțini de la un an la altul chiar nu merită minime condiții de igienă? V-am scris în ideea în care aceste rânduri ajung și la responsabilii CFR-ului, iar cineva dispune măsurile care se impun. Nu mai spun că o latrină publică au ajuns și trenurile, mai exact vagoanele de călători!

Medeea Muntenașu