O alta scrisoare deschisa

Numele meu este Sorin Tilita si vreau sa va aduc la cunostinta despre “genocidul” in care factor principal este SIF Moldova. Oamenii care nu au fost in cunostinta de cauza s-au trezit actionari la SIF cu dividende de doi lei pe an, drept pentru care figureaza in registrele ANAF cu venituri si nu mai au dreptul la gratuitati precum “insulina”, care, din surse pe “sticla”, ar costa 220 de euro pe luna.

Pe lânga plata asigurarilor de sanatate pe anii din urma, mai suntem pusi si pe drumuri, ca sa cautam brokeri care sa cumpere actiunile pe care SIF-ul ni le-a pus in cârca de prin ’96, fara sa intrebe daca si vrem sa fim actionari.

Acum, pentru dividende de 5 lei si de 8 lei, aferente anilor 2012 – 2013, sotia mea trebuie sa plateasca 976 de lei la fondul de asigurari de sanatate.

Probabil ca vom fi obligati la aceasta plata in continuare, daca nu reusim sa vindem nenorocitele de 5 actiuni la toate SIF-urile din tara. Noi, cei cinci milioane de actionari, rezultati prin redistribuire, am vrea sa le donam tovarasului Costel Ceocea, ca poate mai avem de trait vreun an-doi si nu mai scapam de dividendele SIF-ului din Moldova.

Sorin Tilita