Şcoala Nicu Enea din Şerbăneşti este sub orice critică!

Scriu această pentru a aduce la cunoştinţa cetăţenilor Băcăuani, poate şi autorităţilor despre dezastrul din Şcoala “Nicu Enea” din cartierul Şerbăneşti.

Poate că la intrarea profesorilor arată cât de cât decent, dar dacă mergeţi puţin mai în spate, chiar pe lângă terenul de sport, o să vă cruciţi de ce veţi vedea.

În primul rând: Buruienile şi iarba sunt nesimţit de mari. Ca să descriu într-un cuvânt: boscheţi.

Oare de ce nimeni nu se ocupă de aceste buruieni, să le taie cineva, să facă un pic de curăţenie, totuşi e o şcoală care se vrea cu pretenţii. Pe site-ul oficial al şcolii vedem numai lucruri bune, dar mergeţi să vedeţi ce jeg e acolo.

Bun, deci până acum am vorbit doar despre buruienile care mai au puţin şi îţi intră în nas, la cât de înalte sunt. Acum să trecem la ceva şi mai şi.

Terenul de sport. Pur şi simplu răvăşit, gardul rupt absolut peste tot, nu există colţ în care să nu fie rupt. Să vă faceţi o idee la cât de rupt e… ar încăpea un om prin găurile alea din gard. E devastat complet. Ce fel de oameni ar putea face asta? E atâta nepăsare ? Nimeni nu repară, nu face nimic nimeni.

Pe lângă buruieni…sunt atâtea şi atâtea – cioburi, sticle de bere, gunoaie, pungi. Totul aruncat la intamplare. Cele doua tomberoane din curtea şcolii sunt pline cu crengi uscate!

Apropo de tomberoane… lângă acele tomberoane se află o clădire infectă.
Veceurile de afară. Se pot numi veceuri ? Nu. Pentru ca au mai multe cămăruţe unde sunt nişte…găuri în beton. Totul e distrus şi acolo, murdar, fără uşi, tencuiala căzută. E jenant.

Sa nu mai vorbim de livada, care este şi ea plină de pungi de gunoaie, de copaci uscaţi şi rupţi. Acolo îşi fac veacul chiar şi nişte câini.

Gardul din faţa şcolii este puţin mai decent, dar dacă mergeţi pe str.Siretului să vedeţi în ce stare deplorabilă este gardul veţi rămâne uimiţi.

Să nu mai spunem că au şi un banner pe şcoală pe care scrie… “Cea mai verde şcoală”… da…cu boscheţii la nas şi cu gunoaiele..sigur e cea mai verde.

Nu vreau sa mai zic nimic despre conducere şi despre anumiţi profesori, chiar dacă aş avea foarte mult de scris.

Mai bine evitaţi această şcoală, sigur găsiţi ceva mai bun oriunde aţi merge.

Grigore Fernando