Nu poti fi civilizat

Locuiesc de multi ani in Cartierul Nord – “ultima frontiera”. In ultimii ani s-a mai facut câte ceva pentru a schimba fata acestui cartier, parcari, asfaltari, trotuare, cât si modernizarea parcului. La fel procedeaza si majoritatea locuitorilor, amenajându-si spatiile din jurul blocurilor, plantând arbori, flori.

Mai sunt multe de facut, mai ales in ceea ce priveste aspectul vitrinelor, acoperirea santurilor lasate de unii constructori, depozitarea la locurile stabilite a resturilor menajere si ridicarea lor la timp. Fiindca veni vorba curatenie si resturi menajere as vrea sa semnalez prin ziarul Desteptarea un alt aspect care tine de igiena, aspect si curatenie.

Cât este de lunga strada Aprodu Purice, la care adaug strazile Venus, Ion Ionescu de la Brad, dar si Prelungirea Bradului, nu gasesti un cos de gunoi stradal, absolut niciunul.

Ele au disparut atunci când s-au facut lucrari de modernizare a unor strazi si nu au mai fost „plantate” altele. De mai bine de doi ani nu ai unde arunca o hârtie, un ambalaj, mucuri de tigari, singura solutie este strada. De ce?

Este chiar atât de scump un cos de gunoi? Vorbim de educatie, civilizatie, bine, eu sunt civilizat, mama m-a invatat sa nu arunc nimic pe jos, pe strada, ca nu-i frumos, dar imi spune si mie viceprimarul, directorul de la strazi si salubrizare unde arunc ceea ce imi prisoseste? Si mai trebuie sa stie respectivii ca repetarea unui gest, devine obisnuinta, nu neaparat lipsa de educatie.

Sandu Apavaloaie