O ALTĂ OPINIE…

CONSTITUȚIA ROMÂNIEI
Art. 29 – Libertatea conştiinţei
(1) Libertatea gândirii şi a opiniilor, precum şi libertatea credinţelor religioase nu pot fi îngrădite sub nici o formă. Nimeni nu poate fi constrâns să adopte o opinie ori să adere la o credinţă religioasă, contrare convingerilor sale.
(2) Libertatea conştiinţei este garantată; ea trebuie să se manifeste în spirit de toleranţă şi de respect reciproc.
(3) Cultele religioase sunt libere şi se organizează potrivit statutelor proprii, în condiţiile legii.
(4) În relaţiile dintre culte sunt interzise orice forme, mijloace, acte sau acţiuni de învrăjbire religioasă.
(5) Cultele religioase sunt autonome faţă de stat şi se bucură de sprijinul acestuia, inclusiv prin înlesnirea asistenţei religioase în armată, în spitale, în penitenciare, în azile şi în orfelinate.
(….)

Nu sunt parte a protocolului BOR- MAI. Nu am nimic împotriva medicilor din România și nici nu mă opun măsurilor dictate la acest moment în România. Dar…
Referitor la cele consemnate pe site-ul dumneavoastră în articolul „Streinu-Cercel le cere românilor sa nu primească voluntarii care aduc Paștile sau Lumina”, sursa Observator Tv,  aș dori să mă lămuresc în următoarele direcții :

Dl. prof. Doctor de unde vine această exprimare, ”ne așteaptă zile grele”, în comparație cu care alte zile face această afirmație? Cu zilele când era doar gripă ? Dar atunci când era doar gripă s-au mai făcut aceste strângeri  de date să vedem numărul de decese ? Nu se spunea nimic și totuși și în acele zile erau decese, unii din cei decedați fiind chiar persoane care se vaccinaseră antigripal. Deci …?

În interviul dvs. din 27 februarie 2020 „Ținând cont că vorbim de un context epidemiologic nou este normal să urmărim contacții și să verificăm dacă nu cumva mai sunt și alte persoane care sunt infectate, purtătoare, și care ar putea să transmită virusul mai departe. Este o procedură simplă. Nu este nimic nou sub soare. Acest virus este de 10 ori mai slab decât virusul gripal(…). Noi avem pe teritoriul României cel puțin patru coronavirusuri, altele decât noul coronavirus care dau infecții de tip respirator sau digestiv, fără niciun fel de problemă, în timpul anului. Deci nu se pune problema că nu știm de coronavirus și că nu ar fi in România. Sunt virusuri de tip coronavirus, dar altele decât noul coronavirus.”

Dacă nu se fac teste decât anumitor cetățeni în anumite situații , NOI restul ce facem ?

„Nu ieșiți din casă!”. Bine , am înțeles în casă sunt în regulă, dar când ies afară…? Adică chiar aș vrea să știu cum va fi luată decizia finală și certă că gata, nu mai este nimic. Pe baza a ce…?
”Noi nu știm cine ajunge la ușile noastre. Nu trebuie să primim pe nimeni, n-are ce să caute la noi în poartă, de oriunde ar veni el! Să nu ne băgăm în casă ce n-avem nevoie. Nu e cazul de daruri de la greci”.
La ușile noastre ajung OAMENI. Indiferent că sunt cei care fac verificări în teren, dezinfecția scărilor de bloc sau a străzilor, asistenți sociali care distribuie ajutoare materiale de la instituții publice, asistenți medicali de la ambulanță, înainte de toate sunt oameni.

DACĂ trebuie să mergem la spital acolo știu că noi găsim OAMENI, sau nu este adevărat?

Dar autoritățile statului au fost toate verificate împotriva infectării cu coronavirus?  Și ei la început nu au avut mijloace de protecție și au fost printre noi oamenii, OBLIGAȚI  prin natura serviciului, și nici acum când ne întâlnim cu ei nu știm, nici noi, nici ei,  dacă sunt infectați sau neinfectați, bineînțeles că nu avem de unde ști dacă au mai scos masca, dacă au mai strănutat, dacă acum au măști obturante  FPP3 si FPP2, și cu toate acestea nu s-a spus că ar putea ajuta la răspândire…

Referitor „Am făcut eforturi cu toţii în această țară să ținem lucrurile sub control”. Oare așa e ?
Într-o țară în care unii recomandă ceva – Raed Arafat acoperirea nasului și a gurii cu un fular / eșarfă că ajută, iar alții – Adrian Streinu-Cercel afirmă că dacă nu ai mască, îți acoperi degeaba nasul și gura cu eșarfa , noi OAMENII ce să mai credem?  Nu toți cetățenii au reușit să aibă mască . Asta referitor la eforturi… Deci să o lăsăm puțin mai moale.

Voluntarii…

Ce simplu e să te ia valul. Voluntarii sunt un număr strict definit de persoane, conștienți din punct de vedere fizic și moral, care merg cu Lumina Sfântă a Învierii, merg pe stradă, la scările de bloc, la poarta casei, la geam și nu servesc cu această ocazie nici un pahar. E aproape ca ideea prin care un număr de voluntari de la anumite ONG-uri pot face cumpărături pentru cine nu poate. Voluntarul acesta nu aduce primejdie, moarte, aduce Lumina Sfântă a Învierii de la Biserică către credincioși, adică un strop de bucurie și speranță, pentru cine crede domnule doctor…

Oamenii ascultă domnule  Profesor Doctor Streinu-Cercel, stau acasă și totuși se îmbolnăvesc.

Acum „Dacă eu spun să stați acasă, stați acasă”este o afirmație ca aceea din 11 martie 2020  că “Alcoolul sanitar nu este bun, nu folosește la nimic. Spirtul medicinal nu e bun. Substanțele care sunt pe bază de alcool, dar sunt speciale, care să fie biocide. Spirtul nu este biocid.”sau…

Și dacă tot amintim de greci…DEMAGOGIA , (demos) popor și (ago) a conduce. E momentul să terminăm cu această atitudine și strategie politică de manipulare a maselor prin apelul la emoții, temeri și speranțe. Despre aglomerația urbană, aeroportul de la Cluj, cum poate fi numită…

Pe ce bază faceți afirmația că va fi o pantă abruptă… Concret,  date clare certe din surse verificabile.
Și de ce  “Ne mai trebuie 2 luni de sacrificiu și ieșim basma curată” ?  De ce nu o lună, un semestru, un an… Domnule, EU CRED că va fi BINE, și acest lucru nu se întâmplă într-o pandemie, într-o zi, două luni ci TOATĂ VIAȚA CRED în BINE.

FINAL! CÂND AM LUAT DARURILE GRECILOR ? ȘI… CINE SUNT ACUM „ GRECII”?

Cetățean din Bacău, România, 17 aprilie 2020