Orasul lalelelor

De saptamâna trecuta, in fiecare zi am admirat minunatele lalele mov, galbene, albe din centrul Bacaului, plantate in straturi, de la rondul din dreptul Catedralei pâna la primarie, si m-am bucurat ca orasul arata asa, in aceste zile de sarbatoare. M-am gândit sa propun autoritatilor locale sa fie numit si Orasul Lalelelor si sa fie organizat un târg al florilor de primavara, asa cum se procedeaza de Ziua Recoltei, când sunt aduse la Insula mii de crizanteme de toate culorile.

Trebuie sa recunosc faptul ca de câte ori trec si le admir, de fapt aproape in fiecare zi se intâmpla asta, ma intreb cum de sunt asa de drepte, ca niste lumânari, de parca nu le-ar bate vântul, si aproape de aceeasi inaltime.

Cine le ingrijeste si ce le face de sunt atât de frumoase? Locuiesc la curte, am si eu in gradina lalele roz, rosii, albe, in degrade, cu guler si cu franjuri, soiuri scumpe pe care le-am cumparat de la supermarket, dar trebuie sa recunosc ca nu arata nici pe departe asa de bine.

Le-am ingrijit cât m-am priceput eu de bine, le-am prasit si le-am pus ingrasaminte, dar nu am obtinut rezultatele sperate. Unele au fost prea inalte si s-au rupt, altele sunt prea mici, altele nici nu au facut flori.

Am crezut ca in centru sunt plantate alte lalele in fiecare an, dar lucratorii Primariei mi-au spus ca nu-i asa. Chiar daca sunt invidios, ma bucur totusi ca Bacaul e plin de flori si ca voi avea cui sa cer niste sfaturi, daca nu voi reusi sa aflu singur secretul succesului.

Marin Pintilie