Daca esti sofer si te invârti prin Bacau dupa un loc de parcare este imposibil sa nu intâlnesti in cale vreun indicator cu “loc rezervat pentru persoane cu handicap”.

Sa nu ma intelegeti gresit! Nu am nimic cu persoanele care sufera in vreun fel sau altul de vreun handicap, dimpotriva. Dar parca prea au rasarit ca ciupercile dupa ploaie indicatoarele pentru persoane cu handicap!

Eu locuiesc in zona Narcisa si in trei parcari din imprejurimi sunt patru astfel de indicatoare. Si n-as fi atât de pornit, daca n-as sti ca toti cei patru “handicapati” nu au nimic. Dar asa, e mult mai comod pentru unii sa-si rezerve un loc de parcare.

bacaul-vorbeste-parcari-handicapati-2

O singura persoana care locuieste pe str. Narciselor 2 are intr-adevar o problema la un picior, insa, pe restul ii vad la fel de mobili ca si mine. Extind putin aria de acoperire si amintesc aici ca si pe str. Constructorului sau pe str. Electricienilor intâlniti printre blocuri la fel de multe indicatoare cu “rezervat pentru persoane cu handicap”.

Pâna si la mine in bloc, doi nevazatori au masina! Si ce masina! Dar zilele trecute m-am lovit de ei la Primaria II, se duceau sa aplice pentru ajutoare la incalzire. Poate n-ar strica sa fie controlati falsii “handicapati”! Nu de alta, dar sunt alte persoane indreptatite sa beneficieze de drepturile ce le revin si nu mai striga in gura mare ca vor loc rezervat de parcare.

Ion Ionica