Am observat ca la rubrica aceasta oamenii își spun doleanțele pe care le au și, încetul cu încetul, se iau măsuri. Mi se pare lăudabil că Parcul Cancicov a început să arate a parc în care să vrei să îți petreci timpul liber.

Trecând zilnic prin zona aceea nu am putut să nu observ că s-au mai tăiat copacii și buruienile au mai dispărut. Până aici i-aș lăuda pe aleșii noștri, indiferent cât de „roșii” or fi ei. Nu este problema mea.

Ce mi se pare de-a dreptul culmea este că din zona Bibliotecii s-au oprit lucrările de amenajare și curățare a buruienilor, arbuștilor și a restului de vegetație care a creat o adevărată junglă… De ce s-au oprit? Nu au avut cu ce să le taie? Eu zic că se găseau fonduri pentru două greble, o sapă și ce mai era nevoie.

Să le fi fost lene celor de la Spații Verzi, sau cine s-o ocupa de asta? Cine ne spune ce s-a întâmplat? Mi-e greu să cred că pe cetățenii din Bacău îi încântă priveliștea bordurilor ridicate de rădăcinile copacilor sau băncile pe care nu se poate așeza nimeni, pentru că sunt efectiv distruse, de timp, de ploaie sau de cine mai știe de ce…

Mi-aș dori ca măcar unul dintre parcurile noastre să arate ca un parc demn de Capitala Tineretului, titlu pe care am înțeles că o să îl tot avem vreun an de zile.

Vasile Munteanu