Pasaj pietonal igienizat

Bacaul vorbeste IGIENIZARE PASAJAm trecut prin centrul orasului si mare mi-a fost mirarea sa constat ca pasajele pietonale sunt igienizate.

Obisnuit deja cu mirosul de materii fecale, eram pregatit sa-mi tin respiratia pret de câteva secunde, cât traversam pasajul pietonal de pe strada Erou Gheorghe Rusu.

In schimb, un miros intepator de clor mi-a atras atentia, iar când mi-am intors privirea spre pasajul pietonal am observat ca cineva igienizase trecerea respectiva si imprastiase cel mai probabil cloramina.

De laudat gestul si de urmat! Nu stiu cum se face ca de 40 de ani, pasajele acestea miros intr-un mare fel a urina. Tin minte ca in vremea copilariei mele, pasajele pietonale aveau acelasi miros inconfundabil de pipi amestecat cu alcool.

Poate ca de vina sunt si barurile sau fast-food-urile din zona care nu permit accesul trecatorilor la toaletele proprii sau poate vinovati de aceasta situatie sunt cei care obisnuiesc sa consume alcool in piateta si neavând unde-si face nevoile fiziologice, aleg sa ude peretii pasajului.

Ma intorc la cele afirmate si cu riscul de a ma repeta spun ca mi-a placut sa vad ca exista oameni care se ingrijesc si de igienizarea acestor spatii. Ma gândesc ca putina cloramina nu le-ar strica nici celor care isi fac nevoile in vazul lumii.

Imi imaginez ca ar putea fi stropiti când sunt prinsi in flagrant. Asa, ca sa-i usture suficient de mult incât sa nu mai faca acelasi lucru si a doua oara, ca nu suntem animale sa nu ne putem controla!

David Grecu