Pasajul problematic

Furtunile trecătoare de vară au reușit să mă sperie cu adevărat de-abia luni dimineață când a plouat ceva mai mult și iar ne-am împotmolit. Unde? În Pasajul Oituz – Ștefan Guse, pe unde am fost nevoit să trec. L-am găsit/regăsit iar înecat.

Da, vorbesc de același pasaj care a mai avut probleme de-a lungul timpului, tot cu apa. Este inadmisibil așa ceva! De câte ori plouă, iar e apă acolo, iar vin pompierii cu motopompele, iar se blochează circulația. Mi-e greu să cred că tot noi, cei care ne-am dorit pasajul acesta, suntem vinovați că nu a fost construit cum trebuia.

Ce se întâmplă totuși că, mereu când plouă mai zdravăn, acolo se transformă totul într-o mare mlaștină? Și acum, ca și în alte dăți, în pasaj s-a adunat destulă apă, cam de jumătate de metru. Veșnica problemă! Chiar nu se poate face nimic? Mă întreb dacă o să scăpăm vreodată de acestă situație, a lucrărilor făcute de mântuială.

Nu sunt nici inginer, nici constructor, dar îmi dau seama că avem probleme cu pasajul acesta. Cei care stăm în zonă, dar cred că și cei care folosesc acest pasaj, care a mâncat ceva bani, nu glumă, vrem soluții pentru ca aceste erori de „calcul” să fie rezolvate. Vrem prea mult de la administrația locală ?

Valentin Cozma