Pericolul din centrul orașului

Da. E pericol în centrul orașului. De ce? Păi, ați trecut vreodată prin piațeta din fața Casei de Cultură? Ați văzut cum sunt acele rigole prin care se scurge apa? Sunt scoase pe alocuri din betonul în care au fost montate, te poți oricând împiedica de ele, mai ales seara, când lumina e mai proastă.

Am pățit-o chiar eu, într-o seară. Am încercat să rezolv situația, adică am reașezat cât am putut acel gard de fier, scos în afara spațiului unde era montat, să nu se mai accidenteze și altcineva. Nu mai vorbim de dalele care se mișcă sub orice pas, și pe care trebuie să faci echilibristică.

Nu se poate așa ceva! Chiar e greu să se mai pună o mână de ciment acolo și să se fixeze mai bine? Și să se facă ceva și cu acele protecții de rigole, care au mai și ruginit între timp? Vorbim totuși de centrul Bacăului, loc în care permanent sunt copii la joacă, cu bicilete și role, unde seara, pe răcoare mai vin și pensionari, să stea liniștiți pe o bancă, unde, de obicei, se circulă, e zarvă. Deci, e loc public!

Mai amintesc și de fântâna aia, care numai arteziană nu e? Parcă trebuia să și cânte, nu? Și aceasta se deschide când vrea, și se stinge tocmai când te obișnuiești cu ideea că ai și tu de ce să te bucuri. Dar, mă rog, acolo nu te poți accidenta. Poți doar să faci un duș rece, fără să vrei, dacă te nimerești prin zonă, chiar când se pornește.

Vă mulțumesc.
Maricel Butnaru