Pericolul din centrul orasului

Centrul orasului are mari probleme pe care nu le rezolva nimeni. Este vorba despre caderea tencuielii de pe imobile, ceea ce pune pur si simplu in pericol vietile trecatorilor, atât de multi in acea zona.

Au cazut bucati mari de beton si de pe magazinul Luceafarul, si de pe Hotelul Central, si de pe blocul de vis-a-vis de Luceafarul.

Blocurile de pe Calea Marasesti, de la Prefectura la Primarie, sunt toate cu bulina rosie, iar duminica, de pe unul dintre ele a cazut in mijlocul trotuarului o bucata mare de beton care ar fi putut sa omoare pe cineva. Doar Dumnezeu a facut ca sa nu se intâmple o tragedie.

Afisele de pe ziduri cu «Atentie, cade tencuiala!» nu feresc pe nimeni.

In schimb, autoritatile locale viseaza la extinderea orasului spre vest, dar lasa paragina in urma centrul orasului, inclusiv stadionul, care a ajuns o ruina, o pata rusinoasa pe imaginea urbei. Proiectele sunt bune si frumoase, dar lucrurile arzatoare cred ca ar trebui sa aiba prioritate.

Asadar, poate rezolvati problema pericolelor din centru si prin metode mai concrete, domnilor edili, decât simple amenzi pe care le impartiti proprietarilor de cladiri care nu fac nimci sa remedieze situatia.

Mircea Hanutu