Bacaul vorbeste RULOTA CU PRIETENA TA

Simțul umorului nu i-a părăsit pe băcăuani nici în vremuri de restriște! Dovadă stă mesajul care se regăsește pe o rulotă înmatriculată în Bacău. Eu am întâlnit-o pe strada Tipografilor, iar mesajul „Prietena ta poate să fie aici!” mi-a stârnit un zâmbet în colțul gurii și aproape instantaneu mi-a dat fiori pe șira spinării. Ca să mă explic, analizând partea comică a situației, mesajul luat ca atare denotă că proprietarul are simțul umorului.

Dacă e să luăm partea sadică, de la acest mesaj putem scrie scenariul unui film de groază, inspirat dintr-un caz real. Cum ar fi ca poliția să găsească o fată răpită într-o astfel de rulotă, iar un astfel de mesaj să fie chiar un indiciu lăsat de răpitori!?! Scenariul acesta este doar rodul imaginației mele. Nu urmăresc să dau idei nimănui și nici să-l pun într-o lumină nefavorabilă pe proprietar.

Însă, trebuie să recunoașteți și voi că un astfel de mesaj lasă frâu liber imaginației. Bătrâna rulotă nu are nicio vină! După emblema cu însemnele GB ne dăm ușor seama că provine din Marea Britanie. Cine știe cu ce eforturi și câte povești de viață ascunde ea!?! Merită cercetat. Problema e că a doua zi de când am zărit-o, rulota cu pricina a dispărut de pe strada Tipografilor. O fi tractată prin țară sau prin lume ca să adune noi povești ce pot da naștere la scenarii bine ticluite.

Aura Dospinescu