Probleme in parcuri publice

1. Am semnalat in luna decembrie prin intermediul telefonului “Alo, Domnule Primar” faptul ca de cand s-au facut lucrari la reteau termica pt conectarea Spitalului Municipal, iluminatul public ce deserveste aleea de acces din Parcul Cancicov (cuprinsa intre Liceul Pedagogic si Universitatea Bacau corp C), nu mai functioneaza. In timpul acestor lucrari cablul de alimentare cu energie a fost intrerupt si astfel iluminatul aleii a fost afectat pe toata lungimea ei.
Nu s-a intervenit nici pana acum si totul este intr-o bezna generala. La aceasta bezna se mai adauga si situatia deplorabila a aleii care in unele locuri este surpata, cu gauri in care primaria a mai turnat pietris pt a se face ca repara aleia.

2. Parcul Trandafirilor este in aceiasi bezna desi este un parc central dar care arata acum dezarmant, altadata fiind un parc cu renume al Bacaului. Mai bine de 80% din stalpii de iluminat din acest parc nu functioneaza descriind parca starea generala de ruina si abandon din oras.

3. In parcul Cancicov ciorile au ajuns la un numar alarmat de mare de ordinul miilor. Pe aleile din parc in zona de sud a acestuia este numai gainat de ciori, seara miroase ca in preajma fermelor avicole. Va rog sa va deplasati seara cand acestea innopteaza dupa o zi in care s-au hranit la groapa de gunoi a orasului, si cu o lanterna sa le deranjati si veti observa instantaneu un stol de cateva mii de ciori care se ridica din parc asemenea unui „roi „ sau invazii de lacuste zburatoare. Acestea se cantoneaza uneori si pe spitalul din zona dupa ce au cautat prin hoituri si mizeria de la goapa de gunoi fiind purtatoare de diversi paraziti sau germeni patogeni adusi de la groapa de gunoi si imprastiati intr-o zona ca cea a spitalului

Petrea Florin