Sa vezi si sa nu crezi

Joi dimineata, pe strada Milcov au aparut masini mari, incarcate cu nisip si muncitori care au inceput sa descarce nisipul pe trotuare, probabil ca sa fixeze pavelele.

Dupa vreo zece zile in care nici tipenie de muncitor nu am mai vazut pe acolo, acum am fost surprins sa vad ca s-au apucat iar de lucru si parca mai cu inima decât munceau inainte.

M-am bucurat si am inceput sa sper ca in vara asta vor termina lucrarile asa incât la toamna, când se va strica vremea, sa nu mai mergem prin noroaie sau prin mijlocul strazii. Moda asta de a incepe modernizarea din toate colturile orasului nu este folositoare nimanui deoarece firmele nu au destule utilaje, destui muncitori si nu fac fata obligatiilor.

Lucreaza trei zile pe o strada, apoi muta muncitorii pe alta, iar când apar sesizari ii aduc inapoi si tot asa, mereu. Ei muncesc prin rotatie, dar cel putin isi iau banii pentru ce fac, deci nu sufera. Suferim noi, locuitorii orasului Bacau, care stam cu santierul in fata geamului sase luni in loc de doua si ne murdarim pe incaltaminte de nisip sau de noroi.

Eu cred ca o firma de constructii nu ar trebui sa primeasca decât atâtea lucrari câte poate face si sa fie penalizata daca nu se incadreaza in perioada stabilita de primarie. Daca ar sti ca scoate bani din buzunar ori de câte ori lasa balta o strada inceputa si trece la alta patronul s-ar gândi mai bine atunci când antameaza o lucrare.

Gheorghe Panaite