Santierul nesfârsit si haotic de pe Stefan cel Mare

Bacaul vorbeste (1)Locuiesc pe Stefan cel Mare. V-am mai scris. Revin insa, ca nu mai rezist. Si vorbesc in numele mai multor vecini, care ne chinuim cu acest nesfârsit si haotic santier de pe strada noastra. Nu zic sa nu se faca. Nu zic ca nu e bine si ca nu aveam si noi nevoie de o astfel de investitie.

Numai ca intrigarea nostra este ca se lucreaza fara cap. Ba se mai sapa, ba se mai monteaza un hidrofor, ba se mai taie un cablu, ba se mai toarna un beton, ba mai apare o groapa, ba o gura de canal, ba se mai pune o pavela… apropo de pavele; s-a inceput montarea lor din mijlocul tronsonului. Asa se face? Nu incepi de la un capat si termini la altul?

Spun asta, pentru ca la intrarea pe strada, dinspre centru, chiar in dreptul fostei Curti de Apel, dar pe partea stânga, cum se merge spre cartierul Nord, s-a tot sapat si s-a tot astupat de vreo cinci sau sase ori. Am mai scris asta, v-am mai spus. Si la un moment dat erau acolo montate si pavele. Acum nu mai sunt. E din nou pamânt si movile de nisip.

Agentii economici din zona sunt efectiv cu nervii la pamânt. Cât mai dureaza acest santier si cât mai avem de rabdat. Terasa dinspre E-ON a fost pusa la pamânt. Am vazut ca acolo se largeste si parcarea dintre blocuri. E bine.

Dar când se mai termina? Pe terasa aia, intersectie cu strada Iosif Cocea, mormanele de bolovani au blocat parcarile, scarile au fost darâmate, dar au trecut de atunci vreo 2 luni si nu se mai face nimic. Nu mai avem rabdare, domnilor, pe caldura asta nu mai rezistam sa inghitim atâta praf! Grabiti-va!

Florin Zapatea