Un drum uitat de vreme si de autoritati

De mai bine de 20 de ani, un drum din Bacau arata exact ca acum doua decenii. Adica, jalnic, prost, dezastruos, de neimaginat.

Nimeni, dar nimeni nu s-a gândit la el, sa-l repare ori sa-l amenajeze cumva, sa fie practicabil, doar de aia e drum, care mai apare si pe harta Bacaului, inclusiv cele de pe GPS sau internet. Il vedem doar noi, conducatorii auto, care am fi scurtat mult din drumurile ce fac legatura cu orasul.

Este vorba de strada Constantin Musat (cu toate ca e impropriu sa o numesc asa), care face legatura cu Calea Doctor Alexandru Safran (o stiti, e portiunea de drum din marginea Bacaului, care duce spre sensul giratoriu cu avionul militar de vizavi de Centrul de Afaceri) si strada Constantei. Daca nu v-ati lmurit, va spun ca pe acest drum se ajungea la fosta fabrica de legume fructe – ILF.

Ei bine, probleme sunt cu capatul dinspre margine, unde mai obisnuiesc sa stea prostituatele. E distrus complet, e un drum fara asfalt, desi era cândva, cred, cu praf, noroi când ploua sau când se topeste zapada, un drum de tara, poate mai rau. Daca nu esti atent, iti rupi masina, dai cu baia de ulei de bolovani de nu te vezi.

Multi au patit-o. Ma gândesc, poate, daca apare la ziar, se mai misca functionarii din birourile calduroase de la primarie si iau o decizie cu drumul asta. Sa-l faca, frate, cum au facut si pasajul Oituz, ca e tot in Bacau, nu pe luna, si e util pentru toti, ca suntem sau nu platitori de taxe.

Claudiu Buturuga