Scrisoare deschisa

Sunt un cetatean al Bacaului care locuieste pe strada Siretului, tronsonul II, ce arata ca in Evul Mediu. Am aflat ca aici a fost executat un proiect tehnic si a fost aprobata inclusiv documentatia tehnico-economica, urmând sa aiba loc procedura de achizitie lucrari. Nici nu mai indraznesc sa ma gândesc la acest lucru, nu mai am curaj, in schimb sperantele mele se leaga macar de câtiva metri cubi de balastru si de un greder.

Trebuie sa recunosc ca m-am inspirat de la vecini (stiu ca nu e frumos sa te uiti in curtea altuia), dar pe Silozului s-au efectuat lucrari eficiente de intretinere a strazii. In acelasi timp, sunt invidios pe cei din comunele Berzunti si Odobesti, care traiesc in conditii mult mai umane decât in prestigiosul nostru municipiu.

La mine, in ultimii 4 ani, pe acest tronson, care acum este in proportie de 95 la suta moale si ramânem impotmoliti cu masinile, nu a fost executata nicio minima lucrare de intretinere. Si mai am o nelamurire… De ce oare pe primul tronson, care este reabilitat, se realizeaza vidanjarea sistemului de canalizare care este conectat la reteaua orasului? Nu sunt specialist, dar nu am mai auzit de asa ceva.

Aproape ca nici nu ma deranjeaza mirosul insuportabil care ne incânta pe toti cei care au un imobil pe aceasta minunata strada. Mai sunt multe. De exemplu si o zona de aproape 4 ha, care este lasata in paragina si unde doi locuitori ai acestei strazi au transformat-o in parcare pentru carutele cu coviltir, in groapa de gunoi menajer, resturi vegetale, de boltari din constructii. Este deplorabil.

In speranta ca cine trebuie va citi cele scrise si va dispune anumite masuri, eu multumesc. Si mai spun doar atât: sunt un cetatean al municipiului care, numai anul trecut, a contribuit la bugetul Primariei Bacau, prin taxe si impozite, cu suma de 2.200 lei.

Adrian Pavel