Spitalul nu are perfuzoare si branule! Sa facem cheta!

Sistemul de sanatate bacauan e la pamânt! Vai si amar de acela care se imbolnaveste in weekend!!! Daca ai ghinionul sa ti se faca rau vineri si sa ajungi de urgenta la spital, e naspa! Zic asta pentru ca starea de rau pe care o ai se poate prelungi mult si bine asteptând jumatate de zi la urgente, ca sa te vada doctorul.

Vinerea trecuta a fost foarte aglomerat, iar personalul nu reusea sa mai faca fata solicitarilor. Am ajuns in criza la urgenta, am fost consultat când mi-a venit rândul si bagat in perfuzii. Au urmat analizele, iar intr-un final am fost internat pe sectie, cu tratament. In weekend, o stie toata lumea, doctorii trec mai rar sau deloc pe la patul pacientului. Am transpirat foarte tare in primele zile de tratament si nu mi-a schimbat nimeni asternutul.

Cu greu, mi-am pus alt cearsaf, tragându-l de pe un pat vecin. Infirmiera, careia ii sugerasem sa-mi schimbe lenjeria (dar care m-a ignorant cu succes), a inceput sa tipe la mine când a vazut ce-am facut. I-am spun ca nu puteam sta la nesfârsit pe o lenjerie patata de sânge, urina si transpiratie. S-a zburlit la mine si mi-a cerut sa-mi aduc lenjerie de acasa si sa-mi cumpar singur perfuzoare si branule, invocând ca nu mai are spitalul in depozit. Fratilor, unde traim?!? Perfuzoare si branule??? Si mai suntem platitori de CAS?

Ma gândesc la bolnavii imobilizati la pat care vin din judet si care nu au pe nimeni in Bacau, aia ce fac saracii? Cine ii schimba, cine le da o pijama curata, cine le cumpara perfuzoare, branule sau fese? Cine?

Iustin Bulgaru