Stand up-ul comedy si locurile de munca

Cu siguranta multi stiu ce inseamna sa colinzi strazile cat sunt zilele de lungi in cautarea unui loc de munca.

Dar interesant de observat este dorinta angajatorului exprimata la interviu fata de persoana doritoare sa munceasca si sa contribuie astfel la dezvoltarea economica a tarii.

Se pare ca seriozitatea si dorinta de a munci si de a invata ,de a capata experienta, palesc in fata necesitatii de a fi cat mai extrovertit,increzator,zambitor si glumet. Pare-se ca nici macar experienta in unele locuri nu mai are asa mare importanta atunci cand e vorba sa fi ,,papagal” cum se exprima unii angajatori.

Ti se spune la interviu doar cat de multa nevoie este de oameni veseli si increzatori pentru ca afacerea sa functioneze. Uneori ai impresia ca esti la interviu pentru a capata o slujba ca comediant asa cum sunt si bacauanii nostrii Costel Bojog, Razvan Alexe alias Krem si multi altii care fac stand up comedy.

Unde este oare aprecierea unui om sincer si serios care nu s-a nascut talentat ca Mr Bean pentru a face omul sa rada,dar in schimb are dorinta de a munci si de a-si castiga banii de paine?

Ne traim viata de pe o zi pe alta si nu mai avem poate forta de a purta o masca de comediant pentru a vinde gogosi sau shaorme.

Cu siguranta la orele de sport trebuie sa se predea si exercitiile faciale ,exercitii prin care fiecare sa invete cum sa rada la comanda si cum sa ,,execute” fete de oameni optimisti,fara griji.

Oricum exemple avem din plin mai ales printre parlamentari,care parca altceva nu stiu sa faca decat zambet larg si somn de voie sau cum spunea al nostru drag presedinte in timpul campaniei electorale : ,, SA TRAITI BINE!” insemnand poate un indemn de a incerca sa imitam fericirea!

Iancu Mariana