Stranierii au dat navala la Taxe si Impozite

Bacaul vorbeste DITL STRANIERI

Abia ce-am scapat de aglomeratia de la Directia de Impozite si Taxe Locale Bacau, ca un noul val de oameni ocupa holurile institutiei.

Este vorba despre asa-zisii „stranieri”, bacauani de-ai nostri stabiliti cu munca prin strainatate, care, o data veniti acasa, in concediu, vor sa-si plateasca darile la stat. Ii recunosti imediat dupa nerabdarea care o afiseaza la rând, (fiind obisnuiti cu un alt sistem in tarile care i-au adoptat) si dupa faptul ca vor sa plateasca tot o data.

Cei mai increzuti dintre ei vorbesc mai mult in limba tarii din care vin (au uitat intre timp dulcele grai moldovenesc!), insa, am intâlnit si câtiva stranieri cu bun simt, cei de moda veche, care isi faceau datoria de contribuabil fara a se da prea mult in spectacol.

Spiritele se incing de regula, la ora prânzului, când, gardianul anunta pe holurile institutiei ca ghiseele de pe partea dreapta se inchid la ora 12.00 pâna la 12.30 pentru pauza de masa, urmând ca dupa jumatate de ora sa-si reia activitatea.

In tot acest timp, ghiseele de pe partea stânga preiau activitatea colegilor si uite asa, intre 12 si 13.30 (când isi ia prânzul functionarimea) e un adevarat du-te vino prin DITL, pentru ca oamenii sunt trimisi dintr-o parte in alta. Cu nervi, cu vociferari sau cu resemnare, pentru ca, nu-i asa, nimic nu merge perfect in tara asta…

Doris Bulboaca