Taieri in Padurea Magura ?

De ceva timp, chiar incepand inainte de Sarbatori, in padurea de la Magura pe drumul national, au inceput sa se inregistreze taieri de copaci.

Mai mult, in aceasta sambata fenomenul era destul de evident, dat fiind faptul ca la incarcarea catorva carute participau un numar destul de mare de persoane, doar ca printre ele nu se intrevedea nicio persoana ce putea fi identificata ca find lucrator in cadrul Ocolului Silvic…

Este posibil ca acesti copaci ce se aflau/afla chiar langa marginea drumului sa fi suferit pe perioada iernii si acum este recomandat sa fie taiati pentru a nu produce pagube participantilor la trafic ?

Poate ca da… dar am dori sa stim daca acest fapt reprezinta o decizie oficiala…sau este doar una luata ad-hoc de catre anumiti localnici ce taie copacii ziua in amiaza mare ?

Deja, soseaua prin padure este in continuare un drum vitregit, ce a fost peticit doar in bataie de joc, lipsesc multe bucati din gardurile de siguranta, se arunca gunoaie tot timpul, iar acum peisajul pe acele portiuni de drum incepe sa arate jalnic, cu cioturi ramase, copaci doborati ce asteapta sa fie incarcati…de parca totul ar fi rezultatul unor avalanse de mari dimensiuni in acele locuri.

Va rugam sa scrieti in ziar o pozitie oficiala din partea Autoritatilor abilitate, daca despre acele taieri se are la cunostinta si sunt autorizate.

Va multumim

Mihaela M.