Toaleta infecta la Complexul Muzeal

Sesizarea pe care vreau sa o fac tine de bun simt si de imaginea unei institutii publice, mai ales de cultura. In urma cu o saptamâna, fiind in trecere prin cladirea in care functioneaza Complexul Muzeal Iulian Antonescu si fiind insotita de doi copii, am fost nevoita sa folosesc toaleta muzeului.

Am coborât niste scari si la câtiva, multi metri de toaleta am fost izbita de un miros ingrozitor, mai ceva ca in veceurile publice sau la cele din crâsmele de la tara. Mi s-a taiat respiratia. Sincer, va spun ca am fost socata. Nu mi-a venit sa cred.

Daca nu eram cu copiii dupa mine, care aveau nevoie urgenta la baie, nici nu mai intram. Nu pot sa va spun daca era hârtie igienica, sapun sau apa sa te speli pe mâini. Ma usturau ochii, nasul (si nu de la dezinfectant, ci de la mirosul de urina) si nu am stiut cum sa ies mai repede.

Va rog sa ma credeti, mi s-a intors stomacul pe dos. Mi-e teama acum sa nu fi luat copiii vreun microb de acolo, chiar daca nu i-am asezat pe colac. Nu e posibil asa ceva! Este un adevarat focar de infectie, te imbolnavesti. In ce vremuri traim? In muzeu sunt atâtea activitati, evenimente, vine atâta lume care, in mod firesc, are nevoie la toaleta.

Nu ti-e tie rusine, institutie cu prestigiu, sa nu ai o toaleta decenta care macar sa nu miroasa de sa-ti intoarca stomacul pe dos? Banuiesc ca acolo vin uneori si straini la diverse evenimente. Ne facem de rusine! Sau se spala si se dezinfecteaza veceul doar când au invitati? Ma mai intreb, DSP-ul ce face? A facut vreun control, a dat vreo amenda?

Veronica Patriche