Trei zile de munca

Am descoperit ca saptamâna de lucru la români are patru zile, ba chiar trei in unele cazuri. Cele patru zile in care se munceste, mai mult sau mai putin, dupa functie sau grad si institutie, sunt luni, marti, miercuri si joi, dar luni e ziua in care oamenii se acomodeaza dupa week-end, joi e ziua in care se pregatesc de week-end, iar vineri ziua in care aproape sunt in week-end, caci la ora 12 se termina programul, asta in cazul in care a inceput.

Intr-o astfel de zi, adica vinerea trecuta, m-am dus la o institutie de control ca sa depun o sesizare. Nu am gasit pe nimeni caci toata lumea era in deplasare. Se poate deduce ca angajatii statului sunt foarte sârguinciosi si vineri la prânz se aflau in control, la datorie. Eu cred altceva, dar ce crede un client nu are nicio importanta.

Deci, lumea e in week-end vineri, sâmbata si duminica, iar luni e zi libera prin lege pentru ca asa au decis cei care ne conduc, fara ca noi sa cerem sa ne dea liber. E adevarat ca eu sunt pensionar dar asta nu inseamna ca imi place sa stau degeaba. Eu muncesc in fiecare zi chiar daca nu ma obliga nimeni.

Cred ca asa e sanatos pentru minte si pentru organism. Daca facem adunarea rezulta ca românul care este angajatul statului munceste marti, miercuri si joi. In celelalte zile e foarte ocupat cu gratarelul, cheful si refacerea. Sa traiti bine!

Iulian Panaite