Tribunalul, in intuneric

Vreau sa semnalez un fapt care ma revolta la culme. Pâna acum nu am spus nimic, pentru ca am tot sperat ca se rezolva problema. Dar se vede, ca nu! Din pacate, sunt nevoit sa merg destul de des in instanta, la Tribunalul Bacau.

Nu am ce face, insa nu asta e cauza revoltei mele. Oameni buni, acolo, la intrare, nu este deloc lumina. Nu e un bec aprins nicaieri. O sa ziceti ca ce ne trebuie, dar credeti-ma pe cuvânt, nu ai cum sa citesti unde esti repartizat in sala de judecata, nu ai cum sa vezi ce scrie pe anunturile lipite pe lambriurile de pe pereti sau in aviziere, nu ai cum sa obtii informatia de care ai nevoie si pentru care esti prezent acolo.

Când e soare afara, mai ai ceva noroc, ca mai intra lumina prin geamuri, dar când e innorat afara, când ploua sau când e iarna, ca vine acusi, nu ai nicio sansa sa aflii nimic, sa poti citi ceva pentru ca, pur si simplu, nu vezi. Eu am fost nevoit sa apelez mereu la oameni mai tineri, care si ei cu greu m-au putut ajuta. Nu se poate asa ceva. E ditamai tribunalul, chiar costa asa mult un bec?

Ca sa nu mai vorbim de vechea problema, despre care ati mai scris: toaletele publice care si acestea lipesc cu desavârsire. Atât de la Tribunalul Bacau, cât si de la Curtea de Apel. Cred ca si de la Judecatorie.

Acolo n-am fost. Este o toaleta in curte, dar sa intre cine vrea acolo, ca oricum nu se poate, pentru ca e infecta. Daca si in Justitie nu putem sa facem aceste minime dotari, ce sa mai vorbim de spitale, scoli sau alte institutii publice?

Costin Mihalache