Un bloc “casatorit” cu uitarea

Eu locuiesc in blocul pe care l-ati prezentat in ziar, pe editia electronica, unde se afla si Casa Casatoriilor. Vorba vine, ca nu poate purta o asemenea denumirea, este, pur si simplu, o incapere, austera, rece, nu te imbie la nimic, propice unui asemenea moment.

Locuiesc aici din 1989, blocul a fost construit la inceputul anilor ’60, si constat cu stupoare ca la acest bloc ultracentral, printre primele construite in oras, nu s-au mai efectuat lucrari de reparatie.

S-au renovat tot felul de blocuri din diferite cartiere, unde probabil locuiesc cadrele Consiliului judetean si Primariei Bacau, sau rudele acestora. Acest bloc necesita reparatii capitale. Chiar nu vede nimeni acest bloc in ce hal de degradare a ajuns?

Acum se construieste in curtea acestui imobil un centru de afaceri, si probabil o sa-l zguduie din temelii, fara ca noi, locatarii, sa fim intrebati daca suntem sau nu de acord. Unde mai pui ca ni s-a blocat trecerea de acces si cine stie câte o sa mai avem de suferit.

Cine ar trebui sa gestioneze aceasta situatie si nu o face? Primaria? Asociatia de locatari impreuna cu locatarii? Cine? Ne vom trezi intr-o zi cu el jos.

Luminita Pârvu