Vandalii au trecut prin parc

Bacaul vorbeste VANDALI PARC 2Am trecut duminica prin Parcul Cancicov si mare mi-a fost mirarea sa vad cât este de aglomerat. Ce-i drept, dimineata am nimerit in momentul desfasurarii campaniei “Rabla pentru periuta ta”, iar dupa-amiaza am dat nas in nas cu aglomeratia prilejuita de Festivalul Luminii.

Pe de o parte mi-a placut acest tablou multicolor care se desfasura in fata ochilor mei, insa, trebuie sa recunosc ca nu-mi plac zonele aglomerate. Ma dusesem in parc pentru a petrece câteva ore de relaxare, tolanit pe o banca la umbra, cu o carte in mâna. N-am reusit nici una, nici alta. In schimb, i-am urmarit pe oameni.

Copii, adolescenti, tineri, indragostiti, oameni de toate vârstele si paturile sociale. Dintre toti, o impresie proasta mi-au lasat niste tineri teribilisti care s-au apucat sa dea cu piciorul intr-un cos de gunoi aflat la intrarea dinspre Teatrul de Vara. Au reusit sa-l rupa si sa-l puna la pamânt din câteva lovituri.

Cosul de tabla a fost abandonat pe alee, schilodit de vandali. Mai târziu am observat ca toate cosurile de gunoi din zona centrala a parcului erau pline ochi cu resturi de mâncare, cartoane, bidoane s.a.m.d. Vandalii hoinareau in continuare prin parc, insa, la un moment dat au parasit parcul alungati de cineva care i-a amenintat ca-i da pe mâna jandarmilor.

Acea lume pestrita, cosurile de gunoi care dadeau pe afara de mizerie, bancile pline (unele dintre ele cu gainat de cioara), acel du-te vino continuu iti lasau impresia ca toata populatia Bacaului se strânsese in parc.

De altfel, cred ca este singura oaza de verdeata (si ea schilodita pe alocuri), in lipsa Insulei de Agrement unde au loc diverse lucrari de modernizare. Vandalii n-au ce cauta in parc! Dati-i afara!

Marian Buibuc