Unire si fasole cu carnati

24 Ianuarie Sarbatoarea Tuturor Romanilor de pretutindeni, Sarbatoarea Unirii celor doua principate Moldova si Tara Romaneasca.

Anul semnificativ 1859, zi semnificativa 24 ianuarie al acelui an, domnitor semnificativ al acelei date Alexandru Ioan Cuza.

Sa multumim eroilor de atunci, ai domnitorului de atunci Alexandru Ioan Cuza, al deputatului de atunci Vasile Boerescu deoarece daca nu erau ei, prin marea lor infaptuire, noi astazi nu am fi sarbatorit unirea si nu am fi avut prilejul sa mancam FASOLE CU CARNATI.

Am fost uniti unii cu altii, ne-am imbratisat, ne-am pupat, am jucat si hora unirii si am ramas asa pana cand…..a inceput sa se imparta portiile de FASOLE CU CARNATI.

Portile de FASOLE CU CARNATI odata incepute a fi impartite, unirea noastra sufleteasca si de mandrie patriotica, a inceput sa ia asa putin mai mult de cat o pauza, si sa ne indreptam privirile spre acele cazane pline cu FASOLE CU CARNATI.

Pentru a ajunge mai repede la ele, adio solidaritate, adio unire si cu pomenirea in termini neortodoxi al tuturor sfintilor, am capatat de la ei probabil acea forta uimitoare de a ne calca in picioare ,de a rasturna gardurile anume puse mentinerii randului, pentru a ajunge mai repede unul peste altul, altii pe jos unii pe sus, la acele oale unde se imparteau FASOLE CU CARNATI.

Multumim tie fostule Domnitor Alexandru Ioan Cuza, pentru realizarea Unirii Mici a celor doua principate, pentru ca datorita tie,noi astazi o parte din noi am apucat o portie de FASOLE CU CARNATI.

Ce inseamna acea politete, de unde vai de mine asa ceva de sta la coada politicosi si solidari,rabdatori, pentru a lua acea potie de FASOLE CU CARNATI. Cei care nu au prins acea minune al sarbatorii unirii, adica FASOLE CU CARNATI, nu fiti tristi…

Nu uitati ca in timp, spatiu istorie si trecut a existat si Unirea cea Mare de la Alba Iulia din 1 Decembrie 1918.

Timpul trece, asa ca nu peste mult timp adica pe 1 decembrie, istoria cu siguranta se va repeta. Dar pana atunci, sa incercam sa devenim din nou solitari,uniti,cu bun simt politicosi, deoarece la acea data, toate acestea cu siguranta vor diparea.

Vor fi folositi din nou toti sfintii din calendar, jandarmeria va incerca din nou sa mentina ordinea si disciplina, pentru ca vor aparea din nou acele oale cu FASOLE CU CARNATI. Sa fie ele oare de vina cu ceva…. care cauzeaza asa dintr-o data disparitia comportamentului uman? Si daca nu veti prinde nici atunci FASOLE CU CARNATI, ce veti face?

La urma urmei nu trebuie sa fiti tristi pentru asta, ci sa traiti cu speranta in infaptuirea mai repede al actualilor politicieni, care urmaresc regionalizarea tarii. Iubiti politicieni de ce nu infaptuiti acest plan maret mai repede de regionalizare al tarii? Nu stiti voi oare ca odata infaptuit acest lucru vom avea sansa mai apoi, sa sarbatorim mai des unirea regiunilor, deci a tarii, poate chiar lunar, pentru a putea astfel manca sau prinde acele portii de FASOLE CU CARNATI?

Dar pana atunci, sa ne bucuram de semnificatia acestor doua zile al unirii mici si unirii mari, repectiv 24 ian si 1 decembrie zi cand putem sa ne bucuram de portiile poate chiar duble de FASOLE CU CARNATI, in cazul in care suntem mai puternici pentru a ne incalca din nou in picioare si de a trece din nou unul peste altul, ca sa putem prinde aceste portii minunate semnificative de FASOLE CU CARNATI. Asta este de fapt semnificatia unirii,o bucurie imensa de a prinde portia de FASOLE CU CARNATI. Sa ne bucuram de aceasta zi de fapt de aceste porti de FASOLE CU CARNATI.

La Multi Ani, draga portie de FASOLE CU CARNATI, La Multi ani!

Nota : Cuvantul unire a fost scrisa cu litera mica, iar cuvintele FASOLE CU CARNATI cu litere mari in functie de importanta si semnificatia lor, in adevaratul sens al sarbatorii.

Narcis Paulet- impresionat de ce am putut vedea la stirile PRO TV .