Vina autoritatilor pentru traficul din Bacau

Articolul “Haos si sfidare pe strazile Bacaului” (publicat in editia de luni, 10 februarie, a cotidianului “Desteptarea” – n.r.) reflecta realitatea crunta din municipiul Bacau. Fara sa supar onoratii soferi, dar pentru mai bine de 80% dintre ei Codul Rutier nu valoreaza nici cât un sul de hârtie igienica.

Legile in trafic le fac ei ,strazile sunt invadate de inconstienta si tupeu, de impertinenta si neamprostie fara ca cineva cu competenta sa ia atitudine. Toate statiile de autobuz sunt invadate de taxiuri, Bacaul fiind cam singurul oras din tara cu o asemenea anomalie. Peste tot in tara, pentru taxiuri sunt amenajate locuri speciale, in Bacau “competentii” din Primarie nu au alte solutii (ca si in cazul tomberoanelor de gunoi amplasate pe strada).

Din cauza masinilor parcate haotic urcatul intr-un autobuz sau mersul pe un trotuar devine un cosmar, iar cei obligati a lua masuri uita voit de indatoririle lor. Va dau doua exemple: Scoala Generala nr 19, in jurul orei 12, când copiii sunt ridicati din poarta scolii de parinti, haos total chiar sub nasul Politiei (in acea zona pe toata lungimea strazii este interzisa parcarea…..sic!).

Altul: Piata Centrala, lânga magazinul Aldis, unde Primaria aloca pentru taxiuri 10 locuri, dar in realitate gasesti 25-30 de masini parcate haotic. La iesirea din acea zona exista un semn de circulatie ce interzice virajul la stânga, iar in mijlocul strazii o linie dubla continua. Pentru taximetristi cele doua semne NU EXISTA si asta chiar sub nasul Politiei Locale.

Privind la general toata starea lucrurilor din Bacau pot trage o singura concluzie: Consiliul Local, Primariei si Politie trebuiesc cautate de urgenta prin alte locuri, caci in acest oras ele nu exista…

Sorin Pascu