Zilele trecute, un cetăţean întreba la această rubrică unde putem arunca ce nu ne mai este de folosinţă.

Am constatat pe propria-mi piele că persoana respectivă era îndreptăţită să adreseze o astfel de întrebare, în condiţiile în care cei de la salubritate sunt obligaţi să ridice de la ghenă doar gunoiul menajer.

Locuiesc pe strada Depoului şi mărturisesc că îmi arunc sacul de gunoi cam o dată pe săptămână. Sunt singur, iar obligaţiile de la serviciu nu mă ţin prea mult acasă, aşa că nu rezultă mult gunoi de pe urma mea.

Revenind la subiect, zilele trecute, mi-am dus resturile menajere la tomberon. Lângă cele patru containere existente, erau o grămadă de alte deşeuri: cauciucuri şi cutii de carton, de diferite dimensiuni.

Altădată, am văzut piese de mobilier, componente auto sau diverse alte lucruri care nu intră în categoria gunoiului menajer. Mi-am aruncat gunoiul în ghenă şi pornind spre serviciu, m-am trezit că mă întrebam retoric:

“Unde să-şi arunce oamenii aceştia bunurile care nu le mai folosesc, dacă nu la gunoi!?!” Aşa că mă întreb în continuare: “Există în Bacău un centru de reciclare a cauciucurilor”, “Se pot monta în cartiere containere pentru reciclare hârtii/cartoane?”.

Dacă da, poate ne ajută cineva în acest sens. În rest, nu am a mă plânge. Firma de salubritate îşi face treaba şi ridică gunoiul menajer cu regularitate. Rămâne să ne autoeducăm în ceea ce priveşte depozitarea selectivă a gunoaielor. Deocamdată, în cartier există doar acel clopot galben destinat depozitării materialelor plastic.

Tibi Bontaş